LECENJE BILJEM JOVAN TUCAKOV PDF

LE(;ENJE BILJEM. Dr JOV AN TUCAKOV. LECENJE BILJEM FITOTERAPUA Predgovor Akademik prof. dr KOSTA TODOROVIC. IZDAVACKA. : LECENJE BILJEM Fitoterapija () by Dr JOVAN TUCAKOV and a great selection of similar New, Used and Collectible Books. Results 1 – 9 of 9 Lecenje biljem (Serbian Edition) by Tucakov, Jovan and a great selection of similar Used, New and Collectible Books available now at.

Author: Mikasida Yozshurn
Country: Burma
Language: English (Spanish)
Genre: Travel
Published (Last): 10 October 2011
Pages: 445
PDF File Size: 11.43 Mb
ePub File Size: 4.66 Mb
ISBN: 855-9-25318-750-1
Downloads: 35048
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Bajind

Amazon Second Chance Pass it on, jovaj it in, give it a second life. Stoga ih oni smeju uzimati samo u onom obliku i u onoj dozi koja je propisana u ovoj knjizi.

Lecenje Biljem by Jovan Tucakov Paperback Book Free Shipping! | eBay

Ali to je sasvim drugo. Bahem — 2 do 3 puta dnevno, dovoljno je. To ostaje da kisne 20 minuta, pa se zatim polagano, pod priti-skom, procedi kroz sito. Iz ovoga slede i izvesna pravila kako treba uzimati valerijanu. Raste po kamenjarima,- a cveta od maja do oktobra. Ukratko, deluje kao lecrnje.

JOVAN TUCAKOV LECENJE BILJEM PDF

Ti se bolovi prenose i na okolinu: Ne treba ga davati istovremeno s drugim metalnim lekovima, npr. Vrlo je potrebno da svi zainteresovani uprave radionica fabrika, rudnika i dr. Ili se od nje sprema sirup po ovom receptu: Upotrvbljava se list od kupusa.

  ARAPCA OGRENIYORUM PDF

Raste pored ograda, pored sela.

Lekovi protiv slabosti i obol. Stablo je golo, ili slabo dlakavo.

OVAS Odvar od ovsa: Dalju njenu upotrebu videti kod bolesti jetre i rodene bolesti: Cveta maja ili septembra. Cveta od Juva do septembra. Ako postoji zaraza, ona se prenosi krvlju i sokovima organizma. Dunja biljej poreklom sa istoka. Treba to, dakle, suzbijati. Kao tinktura u dozi 20—30 kapi pre jela. U nekim zemljama pri-men. Cvetovi u glavicama, sitni i mnogobrojni na vrhu stabla, obrazuju grozdove. Amazon Drive Cloud storage from Amazon.

Daje se u dozi: Majer daje ovakav recept: Zatim se to procedi i pije po uputstvu. Sifilis ne ubrajamo u ovu grupu. Ali uz ove pojave idu i druge: Propisuje se odvar od suve bilke, tuxakov dozi: Dobar je za decu, stare ljude i prezdravele.

Najbolje je upotrebiti brezu kao: Ili kao alkoholni rasb, u dozi 20—30 kapi dvaput dnevno. Iz semena ovsa pravimo i druge preparate.

Jedno je samo potrebno: Zova biva i visoko i granato drvo, do 10 metara visine. Po 2 pilule dnevno. Ima je 40 vrsta. Ima repasto-klinast koren, stablo razgranato i grubo dlakavo. Cveta od yucakov do septembra. List od vinove loze. Unutarnju upotrebu protiv dizenterije uzima se 5 grama na litar vode. Zato pri upotrebi zgustka od svile treba postupiti po ovom receptu za apotekare: Borovnica je poznata odvajkada kao lekovita.

  BROADVIEW ANTHOLOGY OF EXPOSITORY PROSE 2ND EDITION PDF

Glavica jedna jedina, bi,jem sredini. Deluje, dakle, kao neka vrsta opijuma papaverin.

Dr Ero NegaiD tvrdi da je kao lek bola u cvetu aktivnija. On daje boli napitak Leklerk. Packaging should be the same as tucaov is found in a retail store, unless the item is handmade or was packaged by the manufacturer in non-retail packaging, such as an unprinted box or plastic bag.

Treba piti — gra-ma dnevno.