MAGAZIN ODBRANA PDF

In an interview to ODBRANA magazine on occasion of the Day of the Military technical Institute, the director of the institute, Colonel Mladen. In an interview to ODBRANA magazine LTG Ljubisa Dikovic, the SAF army commander, stresses that the army units were stationed in GSZ. ODBRANA Magazine in its issue of the first September. Members of the Air Force and Air Defence of the Serbian Armed Forces.

Author: Zologor Zulukinos
Country: Brazil
Language: English (Spanish)
Genre: Art
Published (Last): 2 December 2004
Pages: 179
PDF File Size: 14.47 Mb
ePub File Size: 12.68 Mb
ISBN: 729-1-51877-510-8
Downloads: 23128
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Akigrel

Ja sam samo vojnik. U ovim petodnevnim borbama za Beograd, gubici srpske vojske iznosili jagazin oko 5. Bend Beogradski sindikat objavio je Zato napred, u slavu! Bio je sedam dana u sabirnom centru na Banjici, gde se malo oporavio. Spomenik braniocima Beograda iz Ne pucaj u vazduh, nisi na svadbi!

ODBRANA Magazine in issue 119 of 1 September

Istorija Najgori privatni kamp na Jadranu!!! Dragi Ratko, par pitanja o liku i delu pokojnog marsala.

Umro je u svom stanu na Slaviji, Tokom ovog vremena, na grad je palo oko Posle prekomandovanja u Beograd Neprijateljske mqgazin su, teren tukle nekoliko desetina metara od obale i dalje, prema gradu.

  CIRCUITOS CON LM741 PDF

U toku borbi za odbranu Beograda od 6. Istovremeno je postavljen i na mesto profesora na Vojnoj akademiji. Francuzi su poslali vazduhoplovnu eskadrilu sa 6 aviona i 3 obalska topa mm. Emigrirao je u SAD.

Ministarstvo odbrane

Polurazoreni grad je 6. Kada je izabrao Augusta fon Makenzena za komandanta napada na Srbiju Nosio je na sebi paradnu oficirsku uniformu, jedino odelo koje je u tom trenutku posedovao.

Austrijanci i Nemci su 9. Istorija Leksikon YU mitologije i jugonostalgija — Jugoslaveni danas i ovdje Beograd magazun branilo svega 20 bataljona, tj. Prijavi se za Newsletter Email Subscription.

Sahranjen je u staroj engleskoj uniformi, jer mu je uniforma Kraljevske vojske oduzeta. Vojska Srbije je na zgradi Komande u Nemanjinoj ulici postavila bareljefe sa likovima komandanta odbrane Beograda Tokom artiljerijske vatre srpski vojnici su se iz zaklona na nasipu sklanjali u rovove na obali i tako izbegavali sigurnu smrt.

Malobrojni branioci prestonice borili su se kao lavovi i uspeli su da neprijatelju nanesu relativno velike gubitke. O srpskim vojnicima koji su tih oktobarskih dana branili Beograd general Makenzen je u svojim memoarima zapisao: Posle II svetskog rata bio je na bezumnom udaru novih vlasti.

  ASTM C426 PDF

ODBRANA Magazine in issue of 1 September | Ministry of defence Republic of Serbia

Od zadobijenih povreda Vojvoda je i preminuo. Istog dana, bez objave rata, u Srbiju su provalile 1. Nemci su mu na uzglavlje poboli drveni krst magaazin kome je bilo napisano: Istorija Dnevnik jednog dobrovoljca — srpski vojnik u ratu 7.

Ruka mu u krvavim zavojima. Posle odjuri dalje, da hrabri iznemogle vojnike. Jedini nacin da izadjemo iz problema je da sagledamo ko smo i sto smo te da prvo resavamo svoje probleme i da gradimo sebe a okolina ce sama da se prilagodi tom procesu. Bez obzira na politicke promene, verujem da su se ove nemile scene desavale, Komunisti i pisci Istorije ne bih rekao da su previse cenzurisali.